This snapshot, taken on
18/01/2011
, shows web content acquired for preservation by The National Archives. External links, forms and search may not work in archived websites and contact details are likely to be out of date.
 
 
The UK Government Web Archive does not use cookies but some may be left in your browser from archived websites.

Cobden Street

Land fronting Cobden Street, Red Lane, Stoney Stanton Road, Peel Street, Coventry

Housing scheme with 101 new homes and associated works in Coventry. Designed by Baily Garner.

31 August 2006

Tagged with: Design review | Design review panel | Housing | West Midlands

We welcome the regeneration of this site. We support the continuation of the perimeter block and think the architectural response is acceptable. We are concerned, however, that the internal layout of the urban block has been inefficiently planned. 

The site is inappropriately dominated by a large area of hardstanding which will be used for parking. We believe that this will offer residents a substandard quality of life because many of the units will look directly onto parked vehicles. The proposed parking layout fragments the amenity space, which at present reads like left over space skirting the perimeter of the buildings. We believe that the site could be planned more efficiently to provide a greater amount of amenity space of better value and therefore will be more likely to be used. We are also concerned that the proposed internal layout of the block results in illegible entrances to many of the residential units. Units seventy five to eighty five for example float in a 'sea of hardstanding' which makes it difficult to distinguish the fronts from the backs of the properties. 

We think that the internal court could be better planned and would therefore benefit from a closer look at the relationship between the residential units, the amenity space and car parking, in particular for units seventy five to eighty five.