This snapshot, taken on
, shows web content acquired for preservation by The National Archives. External links, forms and search may not work in archived websites and contact details are likely to be out of date.
The UK Government Web Archive does not use cookies but some may be left in your browser from archived websites.
Essential maintenance work is being carried out on the UK Government Web Archive. This should not affect access, but in the event that it does, we will resolve it as soon as possible. We apologise for any inconvenience this might cause.
Please email if you require any assistance.

North Greenwich Underground Station


North Greenwich Underground Station

Bold, intense colours create a strong sense of space at North Greenwich Underground Station, which is built entirely underground. Designed by Alsop, Lyall and Stoermer Architects.

North Greenwich is the largest station on the Jubilee Line Extension. It was built to serve the Millennium Village and other developments on the Greenwich Peninsula, both new and existing. It is situated totally underground and is approached through a new bus station, with which it forms an integrated transport interchange. The bus station is at ground level, and the actual entrance to the underground station is the top of the escalators that take passengers down from the concourse of the bus station. The underground station is expressed externally only by its ventilation shafts.

Most stations on the Jubilee Line Extension have been designed to admit natural light. North Greenwich Station, where the site owner's requirements for use of the ground level precluded this, demonstrates the vitality and sense of order that can be created below ground by clear organisation of space and good use of colour.